Squat:
Stå med fødderne i en hoftebredes afstand. Kip hoften tilbage og bøj i benen, som hvis du skulle sætte dig på en lav stol. Pres med hele foden når du skal op.

Sideudfald med tæppeflis/gulvklud:
Stå med det ene ben på en tæpperest eller en gulvklud. Du skal nu primært holde din vægt på det ben der IKKE har tæppe under. Kip i hoften og før benet ud til siden, mens du sætter bagdelen baglæns og ned (som i en squat), pres dig op på dit standben, mens det ben der har været sidevers, finder tilbager til udgangspunktet.

Lunges:
Stå med benene i hoftebredde – denne afstand skal vi holde hele vejen igennem øvelsen. Træd et langt skridt tilbage, hold ryggen ret og bøj det bagerste ben ned, så begge knæ ender i 90 grader. Brug det forreste ben til at presse dig op. Skift ben og træd tilbage med det andet ben.

Et bens dødløft:
Læg al vægten på det ene ben, spænd i ballen og spænd op i maven, løft det andet ben op, så højt du kan! Før langsomt benet tilbage, kroppen lodret og benet frem i 90 grader.

Øvelsen skal styrke stabilitet og styrken i knæ og ankler, samt øge styrken i balle og baglår.

Jumpsquats:
Udgangspunktet er som i en almindelig squat, hoftebredes afstand, kip i hoften og bøj i knæene så bagdelen går mod gulvet, når du skal op, sætter du eksplosivt af, så sætter af fra gulvet. Land blødt og bevæg dig direkte ned i en squat igen. Vi er på udkig efter både syre i ballerne og pulsen op!